STORY-STORY KU ;
ABOUT ENTRY TWITER FACEBOOK
One Day
Tuesday, 12 November 2013 • 21:14 • 0 comments

Assalammualaikum :)

وَمِنْ آَيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآَيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

"And among His signs is that He created for you from yourselves mates that you may find tranquility in them; and He placed between you affection and mercy." (Surat ar-Rum 30:21)

Jodoh itu rahsia Allah :). Sekuat mana cinta kita pada orang itu, selama mana setia kita kepadanya, sedalam mana sayang kita pada orang itu, kalau Allah telah tuliskan orang tu bukan jodoh kita, kita tidak akan dapat milikinya. Kita di pertemukan adalah untuk menambahkan lagi silaturrahim sesama kita, sesama muslim :) don't be sad "La' Tahzan", just think positive as we can. Ya, tau. Itu membuatkan kita sedih, sedih dan sedih lagi. Tapi itu semua ketentuan dariNya. Allah know what is the best for us. Terima seadanya dengan redha, dengan hati yang terbuka. Mungkin suatu hari nanti kita akan dapat keajaiban dariNya. Siapa tau kan? Keredhaan dariNya akan membuatkan kita lagi bahagia jika kita sentiasa ingat dan dekat kepadaNya :) InsyaAllah.

Ayat yang amat power di situ :p . Maklum lah orang dah meningkat dewasa, macam-macam yang akan di fikirkan. Effect dengan kawan juga yang telah selamat di hijab kabulkan pada 03 November 2013, baru-baru ni. So, rasa excited untuk khawin tu amat lah kuat! Yay! Belum complete semua dah fikir macam tu. Kerja belum ada, duit untuk menampung itu dan ini semua belum ada, ada angan mau itu. Baik xyah! Hahaha. Paling penting sekarang ni, utamakan keluarga dulu. Tolong apa yang patut. Mesti semua orang pun macam tu, apa lah Ac ni -___- . Hahahahaha :p

Then dengar cerita lagi, sorang kawan ni tahun depan mau khawin -.- xpala, khawin jak dulu. Saya akan datang. Akan datang tu tidak tau bila. Tunggu jak la "Prince" saya tu datang, wahahaha >_< yang tidak tau siapa. Ignorekan ayat situ.

*credit

"Cerita hari ini amatlah menyentuh perasaan. Sesiapa yang baca, janganlah ambil kisah sangat. Hanya meluahkan apa yang patut di luahkan lah kononnya :)"

Sentiasa lah berdoa kepada Allah. KepadaNya kita datang, kepadaNya juga kita kembali.

By the way, minggu ni hari convocation bagi semua student UiTM. Happy convocation to all of you. Best nagga sidak ya konvo. InsyaAllah tahun depan saya akan mengkonvokan diri. Konvo dkpn jak tok. Keluar bahasa Sarawak :p

Sekian untuk ini :)



PASTFUTURE
MY WORDS;
Salam and hai friends :) welcome in this simple blog. I hope you can enjoy to read my bad story. Hehe. And do not forget leave your comment here. Thank you ^^

GIVE ME YOUR WORDS;


" Change with yours "

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : 28 June
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 12/12/2000
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • Life
  • Penentuan
  • Pre-Graduation Dinner. Jun/November 2013
  • SALAM KEMERDEKAAN !!!
  • Another day with them
  • Ahlan Ya Ramadhan
  • Apabila tibanya tarikh itu
  • INSYAALLAH, new for me
  • Pelbagai
  • Lets learn together